Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

10. 3. smo v sodelovanju z Osnovno šolo Rače izvedli noč branja. Delo je potekalo v šestih delavnicah od 18.00 – 21.00. Vezna nit med njimi je bila Afrika, saj je bila ena izmed predavanj izvedena s strani mame naše učenke, ki je preživela nekaj časa na afriški celini. Otroci so izvajali jogo z živalskimi liki, ki živijo na tem kontinentu, poslušali zgodbo o Levu Rogiju v Afriki, v zatemnjenem prostoru ob dišavah in svečah so se predali pravljici in medtem drug drugega pomirjali z masažnimi gibi, v kuhinji pa pripravljali slastne banane iz Svazija. Otrokom je največje doživetje predstavljal stik s čisto pravo pisateljico: z Alenko Spacal so preživeli polurno razmišljanje ob Modrih ptičjih mislih. Delavnice so pripravile: Maja Stavbar, Janja Fideršek, Brigita Vabič, Jasmina Petelinšek in Jasmina Preskar.

Za starejše učence so bile od 20.00 – 22.30 pripravljene resnejše vsebine pod budnim očesom učiteljic: Adrijane Ciglar, Jožice Ravš, Tatjane Ajd Krampl, Andreje Štavbe Mušič, Eve Legnar in Simone Napast. Pogovarjali so se o Avtobusu Rose Parks, izvajali čutno poezijo, jo brali in predstavili v sliki ob skodelici čaja, se učili iskati, brati in razumeti gesla s slovarji, reševali zabavne kvize ter brali in pisali verze v angleškem jeziku.

Za bogato pogostitev, ki je bila tudi paša za oči, je poskrbel naš kuhar, Marko Tepej, ki se je tako zelo potrudil s pripravo degustacijske mize, da so otroci komaj čakali na minute med prehajanji k delavnicah, da so se lahko posladkali s sadjem ali okrepčali s slastnimi rogljički.

Simona Napast, koordinatorka

Dostopnost