Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Kulturna šola je projekt, primarno namenjen obšolskim dejavnostim na področju kulture v osnovnih šolah, ki ima jasen cilj – dvigniti kakovost in obseg aktivnega in pasivnega kulturnega udejstvovanja učencev in njihovih staršev, starih staršev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.

Kulturna šola načrtno povezuje kulturno in šolsko sfero, ki sta v procesu kulturne vzgoje in izobraževanja nepogrešljivi partnerici. Profesionalen pristop projekta je načelo, ki ga šole sprejemajo z dobrodošlico, saj omogoča ustrezen razvoj, predstavitev, promocijo in evalvacijo dela v okviru obšolskih dejavnosti.

OŠ Fram si je v šol. letu 2014/2015 pridobila z 27 točkami naziv kulturna šola. (Meja za pridobitev naziva je 20 točk). Naziv smo uporabljali 5 let (do 31. 8. 2020). S tem smo dokazali da dosegamo visoke rezultate na kulturnem področju, sodelujemo s krajem in širše.

 

KULTURNA ŠOLA 2020-2024

Projekt Kulturna šola se izvaja že 14. leto in se bliža vrhuncu, to je zaključnemu dogodku, na katerem se bodo razdelila posebna priznanja in nazivi. Letošnji razpis za Kulturne šole je bil objavljen 2. marca 2020, rok za oddajo vlog pa je bil 25. maj 2020. Že 15. junija 2020 smo izvedeli, da smo uspešno prestali kandidacijski postopek. Ocenjevalna komisija za vrednotenje prijavnih vlog je namreč ugotovila, da naša šola izpolnjuje vse kvantitativne in kvalitativne pogoje iz razpisanih kriterijev, zato se nam je za obdobje 2020–2024 naziv podaljšal. Razveselila pa nas je tudi lepa novica, da je OŠ Fram postala ena izmed dobitnic posebnih nagrad, in sicer smo prejeli: PRIZNANJE ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU LIKOVNE DEJAVNOSTI.
Ob tej priložnosti iskreno čestitamo učiteljema likovne umetnosti, ki sta s svojim uspešnim delom poskrbela za pridobitev posebnega priznanja: Primožu Krašni in Maji Patty (nekdanja
učitelja).

Ponosni smo na našo šolo in vse mentorje, koordinatorje projektov, ki skrbijo za visok nivo kulturnega poustvarjanja.

Dora Ožvald, koordinatorka kulturne šole

 

Dostopnost