Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

COMENIUS – FOOD FOR THOUGHT

Priprave na naslednji mednarodni projekt potekajo vse od januarja 2008, dokončna odobritev pa je našo šolo razveselila šele v avgustu. Od septembra 2008 smo se tako priključili tistim srečnim izbrancem, katerim je dovoljeno z aktivnostmi posegati izven meja naše šole in države ter z različnimi projekti obogatiti šolski vsakdan.

Projekt Hrana za možgane je sestavljen iz mini projektov, vsem pa je skupna hrana, katero bomo sami gojili ter ugotavljali, kako v različnih delih Evrope vreme oziroma podnebje nasploh vpliva na ugodno rast pridelka. Posledično nas bo zanimala zdrava prehrana v šoli ter športna aktivnost, ki pripomore h kurjenju odvečnih zalog ter ustvarjanju zdrave mišične mase.

V projekt nas je vključenih 9 držav: Slovenija, Danska, Poljska, Italija, Romunija, Turčija, Anglija, Wales in Španija. V vseh naštetih državah se bomo srečevali koordinatorji in vodje projekta, od koder bomo dobljene smernice prenašali na matične šole.

Naše sodelovanje bo potekalo vse do junija 2010, ko se bomo po končni evalvaciji poslovili in uživali v plodovih vsakodnevnega dela.

Opis projekta

Z bučami v Evropo

Mesečna rast

Šport

Vsakodnevni obroki in življenje

Priljubljeni športi na OŠ Fram

 

 

Dostopnost