Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

V torek, 16. junija 2020, je bil izveden zadnji (korona) športni dan. Zaradi razmer, povezanih s covid-19, in omejitev glede avtobusnih prevozov smo se odločili, da ga izvedemo v obliki pohodov po okolici Frama ter tako izkoristimo priložnost za spoznavanje lepot framskih hribov. V različne smeri so se podali učitelji in učenci 1.-8. razreda, 9. razred pa je športni dan izvedel teden dni prej v obliki plesnih delavnic in priprave na valeto.

Iz šole so se učenci odpravili na vse smeri. Prvošolci v Kopivnik, drugošolci so le-temu dodali še Morje, učenci 3. razreda so se odpravili k sv. Neži in nato v Varto, četrtošolci so se sprehodili do morja, ups, Morja, in na tamkajšnjem igrišču izkoristili možnost za športne igre in druženje, preden so se vrnili v šolo.

Učenci 5. razredov so se prav tako odpravili v smeri Morja, nato pa pot nadaljevali v smeri Planice (do Lepega vrha).

Šesto- in sedmošolci so se vzpeli v Ranče, spustili v Varto in sprehodili do šole.

Učenci 8. razredov so se odpravili proti Kopivniku, kjer bi naj pot nadaljevali čez Lepi vrh, vendar so zaradi hitrega premagovanja zadane poti načrt nekoliko spremenili in se podali proti Planici do Eko kmetije Uranjek. Nato so pot nadaljevali proti Rančam, kjer so se na igrišču po uspešno opravljeni poti še drugič okrepčali.

V šolo so se učenci vrnili nasmejani in ravno prav utrujeni.

Polona Kregar, učiteljica športa

Dostopnost