Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Klub koroških Slovencev Maribor, Zveza kulturnih društev Maribor, Javni sklad za kulturne dejavnosti – izpostava Maribor in Šolski sklad OŠ Fram

VLJUDNO VABIJO

 na lutkovno predstavo lutkovne skupine „Pikcə pr‘ Zilə“,

 ki bo v petek, 2. junija 2017 ob 18. uri v dvorani DTV Partizan.

 Lutkovne skupine „Pikcə pr‘ Zilə“, prihaja iz Ziljske doline na avstrijskem Koroškem, natančneje iz krajev okoli Bistrice na Zilji / Feistritz an der Gail, iz zahodnega obrobja slovenskega etničnega ozemlja v Avstriji, kjer se je še ohranil slovenski jezik. Da bi se ohranilo ziljsko slovensko narečje in slovenski knjižnji jezik je skupina staršev in Slovensko prosvetno društvo Zila po 12 letih obudila lutkovno skupino „Pikcə pr‘ Zilə“. Skupino sestavlja osem otrok, ki so stari od šest do osem let. Igrali bodo pravljico „Princeska na zrnu graha“ v režiji oblikovalke lutk, scenografke ter nekdanje direktorice „Lutkovnega gledališča Maribor“ Brede Varl. Za glasbo pesmic v ziljskem narečju sta poskrbela Jozej Stikar in Edi Oraže.

Vabljeni na 25 min prijetne lutkarije!

Z obiskom naklonimo vzpodbudo ljudem, ki se na skrajnem zahodnem delu slovenske Koroške trudijo in borijo za obstoj slovenstva!

Več o predstavi in nastopajočih v prilogi!

 Vljudno vabljeni!

Vstop prost!

Dostopnost