Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

tsz2tsz1

 

 

 

 

 

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK  in  DAN SLOVENSKE HRANE

PETEK, 20.11.2015, 1. ŠOLSKA URA

NAMEN PROJEKTA: IZOBRAŽEVATI, OBVEŠČATI IN OZAVEŠČATI otroke in učence o:

  • pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil – kruh, maslo, mleko, med, jabolko – slovenskega porekla,
  • pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva,
  • pravilnem ravnanju z odpadki – čim manj odpadkov,
  • zdrav način življenja vključno z gibanjem.

IZVEDBA PROJEKTA:

  • URA, od 8.20 do 9.05 – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.
  • Učenci 1. – 4. razreda imajo zajtrk v jedilnici ob 8.20.
  • Učenci 5. – 9. razreda imajo zajtrk v jedilnici ob 8.40.
  • Učenci si pripravijo serviete in kulturno zaužijejo živila.
  • V okviru tehniškega dneva se z učenci pogovorimo o izvoru, pridelavi in predelavi živil vključenih v tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo jih spoznali na naravoslovnem dnevu – Zdrava prehrana.
  • Ta dan je tudi DAN SLOVENSKE HRANE.
  • Malica bo za učence 1. – 4. razreda od 10.00 – 10.15,

za učence 5. – 9. razreda od 11.00 do 11.10 v učilnicah – reditelji prinesejo malico v razred.

 

Nekaj povezav za dodatne informacije o projektu:

Tradicionalni slovenski zajtrk

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Kupuj domače

Čebelarska zveza Slovenije

Dostopnost