Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Eduroam

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški računmobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Če ste upravičeni do uporabniškega računa ga lahko po izpolnitvi prijavnice dobite od računalnikarja na  OŠ Fram. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na Osnovni šoli Fram deluje obrezžično mrežje Eduroam na območju cele šole. Na voljo je za vse naše zaposlene, učence   in profesorje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Prijavnica

Prijavnico natisnite, čitljivo izpolnite in oddajte računalnikarju OŠ Fram.

Več informacij

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

Čarovnik za CAT namestitev

Dostopnost