Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

29. 3. 2023 je na fakulteti za naravoslovje in matematiko potekalo že 23. srečanje mladih raziskovalcev Zgornjega Podravja za osnovne in srednje šole. Letos smo še posebej ponosni, saj so se iz naše šole predstavile kar štiri raziskovalne naloge. Razširila se je tudi mreža mentorjev. Pot raziskovalca seveda nikoli ni lahka in kratka. Ravno zato se že dve leti trudimo, da v timu za raziskovalne naloge uvod in pot začrtamo skupaj. Šele nato se ločimo po področjih. Izredno smo ponosni na prav vsakega, ki se odloči in naredi raziskovalno nalogo. Ne glede na končni rezultat. Vseeno pa je prav, da jih navedemo.

Kot prvo naj omenimo nalogo z naslovom Plebisciti, katere avtorici sta bili Brina Helbl in Gaja Plajh Štrman. Dosegli sta srebrno priznanje.

Kot drugo naj navedemo nalogo z naslovom Vpliv gledanja angleških filmov, serij in videov na znanje angleščine, avtorica je bila Rebeka Zorko. Prislužila si je bronasto priznanje.

In še dve najbolj žlahtni, torej zlati nalogi. Prvo sta ustvarila Bine Gojkovič in Jure Božič z naslovom naloge Znamenite točke trikotnika in raziskovalna naloga z naslovom Vpliv dodatne vadbe na nekatere gibalne sposobnosti nogometaša, katere avtor je Jaša Šoba. Zadnji dve omenjeni nalogi sta se uvrstili tudi na državni nivo tekmovanja.

Vsem mladim raziskovalcem iskreno čestitamo.

Ponosni mentorji: Blaž Preglau, Polona Čuk Kozoderc, Polona Kregar in Nataša Maver Šoba

Dostopnost