Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Na osnovni šoli Fram že leta organiziramo ekskurzije v London, katere se udeležujejo tako učenci 7.–9. r. kot tudi njihovi starši. V februarju sta se po dolgem premoru čez Rokavski preliv odpravili kar dve številčni skupini pod vodstvom Tadeja Strnada pod okriljem Turistične agencije Orel. Vsi odrasli udeleženci v skupinah (starši in učitelji), predvsem pa učenci so prav zaradi izjemnega vodiča ogromno videli in doživeli. S svojo doslednostjo, jasno postavljenimi pravili, izčrpnimi in hudomušnimi razlagami, potrpežljivostjo in prilagodljivostjo nam je olajšal naporne dneve, v katerih so se vrstile vožnje s podzemno, številni ogledi predvidenih znamenitosti in tistih na poti, spopadanje z gnečo, kakršne pri nas ne poznajo, premagovanje utrujenosti in prvih znakov bolezni.

Vsaka skupina je bila na poti 4 dni, kjer so si ogledali ogromno znamenitosti, obiskali muzeje, kitajsko četrt, stali na ničelnem poldnevniku, si ogledali pomladansko obujene parke, se peljali z novim delom podzemne železnice, posvečeni nedavno preminuli oboževani kraljici Elizabeti II, okusili multikulturalnost večmilijonske metropole, občudovali desetine nebotičnikov, vkomponiranih v staro londonsko jedro, se sprehodili pod reko Temzo in se z ladjico vozili po njej, občudovali panoramo iz kapsule na gigantskem kolesu London Eye, v muzeju voščenih lutk so lahko objeli svojega idola in se z njim fotografirali, v znani gledališki četrti West End pa prisluhnil muzikalu Wicked.

S strokovnim vodenjem so pridobili veliko novih informacij, se na poti zabavali in se zadovoljni ter polni izkušenj vrnili domov.

Simona Napast

Dostopnost