Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Pester mesec december

 

Mesec december je ponujal številne zanimive dejavnosti. V okviru projekta Popestrimo šolo smo iz gline izdelovali novoletne okraske, jih pobarvali in jih toplotno obdelali v peči. Ob ponedeljkih smo se v okviru delavnice Športajmo v naravi družili v telovadnici, kjer smo preizkušali moč naših rok in tekmovali kdo spleza višje po plezalni steni.  V okviru delavnice Čudežni zvoki gozda smo si naredili bobne (pobarvali lesene deščice, jih zbili v okvirje ter jih ovili s selotejpom), ki jih bomo uporabljali na glasbenih delavnicah. S petošolci smo obeležili tudi Mednarodni dan gora (11.12.), katerega namen je opozoriti na pomen gora za življenje in za ohranjanje biotske raznolikosti ter pomen varovanja  in trajnostnega razvoja gorskih območij. V ta namen smo v sodelovanju z PD Fram v okviru festivala Brati gore organizirali predstavitev gorniške literature med drugim tudi Planinskega vestnika. Skupaj s PD Fram smo se podali na planinski pohod (Fram-Ranče-Planica-Fram).

Z učenci 2. razreda smo se prijavili na nagradni natečaj »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko«. Pobarvali smo smreko iz kartona in jo okrasili z okraski iz odpadnega materiala. Pri izdelavi naše smrečice smo se zelo zabavali.

Največ zanimanja je pri učencih vzbudila delavnica Gozdni laboratorij, na kateri smo odkrivali zanimive fizikalne značilnosti toplega zraka, vžigalic, kovancev in kozarcev.

Tudi v času novoletnih počitnic nismo lenarili. Razgibali smo se na drsališču v Parku pod tisočerimi zvezdami na Kidričevem in izdelovali gozdne vile iz volne

Natalija Ferk

Dostopnost