Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

VALLIS AUREA CANTAT, 16. 3. 2024 

Mladinski pevski zbor OŠ Fram (36 učencev od 5. do 9. razreda) se je v soboto, 16. 3., udeležil 9. mednarodnega pevskega tekmovanja Vallis aurea cantat v Požegi na Hrvaškem. Nastopilo je 31 zborov iz različnih držav, ocenjevala pa nas je 9-članska mednarodna komisija iz Hrvaške, Slovenije, Irana in Slovaške. Tekmovanje je potekalo v 4 kategorijah. Naše pevke in pevci so tekmovali v mešani kategoriji večglasnega petja ter zasedli odlično drugo mesto in zlato priznanje.

Izvedli so 3 skladbe: dve ljudski v priredbi (Jutri bo v Celovcu s’m’nj, Adlešičko kolo) in skladbo Sonce, skladateljice Tadeje Vulc.

Vsem pevcem izrekam iskrene čestitke, še posebej solistkam Ajdi Lah, Anji Ivančič in Nuši Štern. Hvala tudi učiteljicam spremljevalkam, Jelki Bojc, Valentini Gselman in Simoni Napast, ter pianistki Vesni Govedič.

Iskrena hvala šolskemu skladu v imenu vseh otrok, učiteljev in mentorice, ki smo se udeležili tekmovanja v Požegi. Hvala za  vašo velikodušno podporo in finančno pomoč pri kritju stroškov prevoza.
Vaša gesta je omogočila našim otrokom, da so lahko pokazali svoje znanje, se učili in rasli skozi izkušnjo tekmovanja. Vaša dobrodelnost bo imela trajen in pozitiven vpliv na življenja naših otrok.

Dora Ožvald, mentorica

Fotografije: https://photos.app.goo.gl/Dvdx9J24VZiP5Cu78

Zlato priznanje:

Dostopnost