Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Tudi letos je bil september za naše zaključne razrede – deveteke, še kako težko pričakovan. Od 13. do 15. septembra so se skupaj z učitelji spremljevalci odpravili na zaključno ekskurzijo. Letos jih je pot peljala v Italijo. Že dolgo so nekako sanjali, da bi osnovnošolsko izobraževanje zaključili z obiskom Gardalanda. In tako se je zgodilo.

Prvi dan so obiskali zabaviščni park Gardaland in se v zgodnjih večernih urah nato nastanili v letoviškem centru beneške lagune – Lido di Jesolo. Po večerji in večernem sprehodu se je prvi dan počasi zaključil. Naslednji dan so mladi nadobudneži odkrili lepote in zgodovino Benetk. Večkrat je bilo slišati začudeno vprašanje: »Kaj to celo mesto stoji na kolih?« Vsekakor izkušnja in doživetje, ki ga nobeden ne bo pozabil. Popoldan so se zabavali na peščenih plažah in večerne ure zaključili na ulici spominkov, butikov, stojnic… Vsi so se strinjali, da je za njimi še en čudovit dan.

Zadnji dan jih je pot odpeljala proti prelepi slovenski obali. Po ogledu slovenskega bisera Pirana je sledila sprememba načrtovane poti. Učenci so si zaželeli še zadnjega skoka v morje. In ker so bili vse dni zelo pridni, so jim učitelji in spremljevalci to željo tudi uresničili. Prelepo popotovanje so tako zaključili na plaži v Portorožu. Zadovoljni obrazi in bučen aplavz na koncu so pokazali, da so preživeli tri nepozabne dni. Spomini bodo lepi in globoko zasidrani.

Tatjana, Brigita in Nataša, ponosne spremljevalke.

Dostopnost