Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Med počitnicami nas je Ptujski tednik seznanil o tem kdo so finalisti Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v organizaciji družbe Radio–Tednik Ptuj ter podpori občin in sponzorjev. V obe kategoriji sta se uvrstili tudi naši učenki, četrtošolka Paulina Pristavnik Gobec in sedmošolka Taja Maver.
Na mestnem trgu pred občino na Ptuju je 2. 9. 2023 potekala že 9. finalna prireditev tega priljubljenega pevskega tekmovanja, ki med mlade širi slovensko pesem. Mlade talente so prišli podpirat številni gledalci iz vse Slovenije, ki so bili nad izvajalci navdušeni.
V nižji in višji kategoriji se je med sabo pomerilo 15 točk v vsaki kategoriji, skupaj torej več kot 30 nastopajočih, ki so bili izbrani med več kot 1000 udeleženci projekta. 

Strokovna komisija, v kateri so bili Saša Lešnjek, Ula Ložar ter Domen Kumer, so imeli zelo težko nalogo, med odličnimi mladimi pevci izbrati najboljše. V nižji kategoriji, v kateri so nastopili mladi pevci od 1. do 5. razreda iz vse Slovenije, je OŠ Fram zastopala Paulina s pesmijo Pravljica o mavričnih ljudeh, v starejši skupini, v kateri so bile pevke od 6. do 9. razreda, pa Taja Maver s pesmijo Metulji. 

Obe sta več kot odlično zastopali barve naše šole, kar si boste lahko tudi ogledali na RTV Slovenija, ki je prireditev posnela. 
 
Dora Ožvald
 

 

Dostopnost