Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Za nami je prva sobotna šola za nadarjene učence. Kljub številnim preprekam (izlet, vreme in bolezni) nam je v soboto, 17. 12. 2022, uspelo združiti nekaj moči in omenjeni dogodek tudi izpeljati. Na žalost ponovno ni šlo brez zapletov, saj je kar šest učencev, ki so se dejavnosti želeli udeležiti, zbolelo. Prav tako je ponoči in zjutraj snežilo. A nadloge nas niso ustavile, tako da smo se v soboto ob 9.00 zbrali pod stopnicami na Kalvarijo. Res nas je bilo samo šest, pa vendar smo bili odlična družba.

Sobotno dopoldne je bilo zamišljeno kot medpredmetna učno-raziskovalna pot. Ustavljali smo se ob pomembnih središčih in točkah Maribora, poslušali zanimive zgodbe in obenem izpolnjevali učne liste.

Da pa je bilo vse še bolj zanimivo, smo si nalogo zamislili kot tekmovanje. Učenci so se že na začetku razvrstili v dve skupini in si pomagali pri reševanju nalog.

Kljub neprijetnemu vremenu in mrazu smo uživali v pestrosti nalog in vseh novih pridobljenih podatkih in znanjih.

Seveda pa ni mrzlih zimskih dni brez okusne vroče čokolade, ki smo jo z veseljem zaužili. Ob sladkanju z njo smo rešili še zadnje naloge.

Na koncu sta zmagali obe ekipi. Saj veste, malo smo si pri delu tudi pomagali. Bilo je tudi nekaj medgeneracijske pomoči in vzpodbude. Trud je obema ekipama prislužil obisk Hiše eksperimentov.

Vsi udeleženci so si bili enotni, da so takšne stvari tako zabavne, da si nekaj podobnega želimo izvesti tudi spomladi, ko bo na pomoč priskočilo še vreme.

 

Nataša Maver Šoba, vodja tima za nadarjene

Dostopnost