Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Šolsko leto smo pričeli z glasbo ter prepletom slogov in kulturnih ozadij štirih evropskih držav, partneric v glasbenem projektu, ki je svojo povezovalno pot začel v lanskem in se bo sklenil konec letošnjega šolskega leta. Druga izmenjava je tokrat potekala v sosednji Italiji, v mestu v bližini Benetk; na šoli Istituto comprensivo Roncalli, z učenci, starimi 11–14 let. Osmošolci Zala Badrov, Maša Frešer in Žak Orešek so med pripravo in izvedbo koncertnega nastopa pogrešali Nino Mikolič, ki je bila zaradi bolezni primorana ostati doma.

Vaje instrumentalistov (učiteljev) in pevcev (učencev) so v tedenski ritem vnesle prešerno vzdušje in veliko pozitivne energije, katero so učenci izkazovali na gostujoči šoli med obiski pouka, pri izvedbi delavnic, športnih igrah, predvsem pa v popestritvenih popoldanskih aktivnostih, kot je bilo veslanje v beneški laguni, sprehajanje po Benetkah in ob reki Sile. Zaključni koncert je framsko skupino (pevci Zala, Maša in Žak, učitelja Blaž Preglau na kitari in Dora Ožvald na violini in bobnih) izstrelil med zvezde večera, saj so izbrane pesmi predstavili suvereno in brezhibno.

Ponovno se je izkazalo, da je glasba svojstven, vsem razumljiv jezik, ki gradi mostove in povezuje ljudi. Mladi Erasmusovci so se med enotedenskim druženjem močno zbližali in ob slovesu je teklo veliko solza. A framska šola se že pripravlja na veliko nalogo gostiteljice v aprilu, ko se bodo mladi umetniki ponovno videli in utrdili prijateljske vezi, ki se po vsakem srečanju v živo poglabljajo še naprej preko družabnih omrežij.

Dostopnost