Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Izredno ponosni smo, da se lahko v letošnjem šolskem letu pohvalimo s kar tremi raziskovalnimi nalogami. Leto je bilo drugačno tudi zato, ker smo ustvarili tim, ki je že od začetka šolskega leta soustvarjal in nagovarjal učence, da so lahko pri svojem delu še bolj uspešni. V ta namen smo medse povabili tudi dva zunanja mentorja, strokovnjaka (Aleša Mavra in Mirana Lavriča), ki sta učencem podrobno predstavila delo z viri in postavljanje raziskovalnih vprašanj ter hipotez. Za dobro raziskovalno nalogo je to vsekakor zelo pomembno.

Tako so na koncu nastale tri odlične naloge:

  1. Ana Burolič in Katja Žgank sta se podale na področje kemije in preučevali razkužila. Nastala je naloga z naslovom: Alkoholna razkužila v času epidemije Covida – 19.
  2. Lana Sagadin in Špela Repnik sta raziskovali maske in še kaj. Naloga je nosila naslov: Ščitimo sebe in druge, razkužila, maske in še kaj…
  3. Urban Polenčič in Tara Medved pa sta primerjala epidemiji Španske gripe ter Covida – 19. Nastala je naloga z naslovom: Bi se lahko iz španske gripe naučili, kako spoštovati ukrepe in organizirati pouk?

Prvi dve nalogi sta na regijskem pred izboru osvojili srebrno priznanje, tretja naloga pa zlato. S tem se je naloga o primerjavi Španske gripe in danes uvrstila na državni nivo tekmovanja, kjer je dosegla bronasto priznanje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

Mentorji: Jasna Belas, Polona Čuk Kozoderc in Nataša Maver Šoba

Dostopnost