Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

V sredo, 18. 9. 2019, je bil izveden 1. športni dan v tem šolskem letu za učence 1. in 2. razredov, 4. in 5. razredov ter učence od 7. do 9. razreda.

Učenci 1. in 2. razredov so se odpravili na krajši pohod po bližnji okolici šole. Učenci 1. razredov so se izpred šole odpravili proti Morju, kjer so se med potjo ustavili v vrtcu Fram in pozdravili vzgojiteljice in prijatelje, ki še obiskujejo vrtec. Srečanje je bilo zelo prijetno in čustveno.

Učenci 2. razredov so svoj pohod prav tako pričeli pred šolo in se odpravili do kmetije Štern. Nato so pot nadaljevali do domačije Sagadin, od koder so se po markirani poti vrnili nazaj do šole.

Učenci 4. in 5. razredov so se odpravili na Tri Kralje, kjer se so sprehodili po Urškini poti. Učence 5. razredov je Urška povabila na pot mimo cerkve Sv. Treh kraljev, Velikega vrha, Urškinega križa, Črnega jezera do Osankarice, kjer jih je čakal avtobus. Učenci 4. razredov pa so se odpravili po isti poti, vendar v nasprotno smer, tako da so svojo pot pričeli na Osankarici.

Učenci so ob pridobivanju vzdržljivosti s pohodništvom urili tudi svoje čute na interpretativni učni poti ter se sprostili ob lepotah Črnega jezera, ki je zaradi debele plasti temnega mulja na dnu jezera prav zares črno.

Učenci od 7. do 9. razreda pa so se odpravili na pohod na Donačko goro. Avtobus jih je izpred šole odpeljal do Štumberske kapelice v Stopercah, kjer so pričeli s pohodom. Pot jih je vodila najprej po asfaltirani cesti po dolini, nato po urejeni makadamski poti skozi gozd in preko travnika do planinskega doma Rudijev dom. Učenci, ki se niso odpravili na vrh Donačke gore, so na Rudijevem domu izkoristili priložnost za daljši počitek, najbolj vztrajni in zagreti pa so se po 15-minutnem počitku odpravili na vrh Donačke gore, kjer so bili kljub oblačnemu vremenu nagrajeni z izjemno lepim razgledom. Ob vrnitvi do Rudijevega doma smo se vsi skupaj po markirani planinski poti odpravili proti Kupčinjemu vrhu oziroma do smerne table za Žetale, kjer nas je čakal avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v šolo.

Kljub oblačnemu vremenu je bila izkušnja pohoda prijetna in vredna ponovitve.

Polona Kregar

Dostopnost