Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Ponedeljki so po navadi osovraženi, polni slabe volje in zaspanih pogledov. Našo čemernost pa je 27. maja že zjutraj pregnal poseben gost, ki zase pravi, da se le redko predaja občutku brezvoljnosti, saj ga vsak dan znova napaja s pozitivno življenjsko energijo in ljubeznijo do novih doživetij. Ivan Sivec, naš najbolj ploden in studiozen, predvsem pa bran pisatelj nam je vsem prisotnih s hudomušnimi zgodbami na ustnice zvabil nasmeh, z malce resnejšimi pa nam odprl oči in potrkal na srce. Tega našega literata, ki je napisal kar 155 knjig in 3000 pesmi, so preko filmov in njegovih slikanic, novel in romanov spoznavali učenci 1.-9. razreda, iz njegovi rok pa naj bralci prejeli knjižno nagrado za prizadevno branje tekom leta.

Vzporedno s seznanjanjem s pisateljevim delom so potekale še ostale dejavnosti, ki so dan naredile bogatejši. Posebno delo so opravljali v 4., 5. in 6. razredu, kjer so se ukvarjali z danes znanimi ljudmi, ki pa so nekoč bili plahi, ne(pri)ljubljeni, nezna(t)ni. Tovrstno raziskovanje in poglabljanje  v njihove zgodbe jim je dalo vedeti, da se je vedno treba boriti ter zaupati vase in svoje sposobnosti, saj se v vsakem skriva tisto nekaj, posebno in edinstveno.

Člani Društva za boljši svet so s predstavo o vrednotah v šoli otroke razživeli, po drugi strani pa so osmošolcem gostje iz Amnesty Internationala predočili pravice, ki so marsikje po svetu kršene in neupoštevane.

Da smo toliko dejavnosti sploh  lahko izvedli, gre velika zahvala šolskemu skladu, ki je povrnil stroške vsem našim gostom, za kar smo članom odbora zelo hvaležni, saj se vselej pozitivno odzovejo na naše prošnje, da učencem omogočimo kvalitetno in raznovrstno preživljanje šolskih ur.

Dostopnost