Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Za mladinski pevski zbor OŠ Fram je bilo preteklo obdobje zelo pestro, polno vaj in tudi lepih doživetih.  Na območni reviji so si pevci v lanskem letu pripeli možnost sodelovanja na regijskem tekmovanju, tako nas je letos gnala želja po udeležbi na le-tem. Aprila izvedeli da smo na tekmovanje sprejeti.

Sledile so vaje in vaje in vaje …

  1. in 11. maja smo preživeli dva zelo produktivna dneva na CŠOD Planinka, kjer smo vadili in pilili revijalni oz. tekmovalni program.

Letos smo posegli po zahtevnejših partiturah kot je skladba mariborske skladateljice Tadeje Vulc: Love, ljubezen, amore, ki je bila lani izbrana za skladbo državnega tekmovanja pevskih zborov v Zagorju.

Iz naših ust so zvenele tudi: belokranjska ljudska Zeleni Jurij in Žitni klas (Pavla Dolenca), katero so si učenci zaželeli kar sami. Za dobro dikcijo pesmi pa je poskrbela ga. Napast.Na intenzivnih vajah pa seveda nista manjkala niti harmonika in klarinet. Devetošolca Martin in Simon sta poskrbela, da smo tudi v pavzah prepevali.

  1. 5. Smo se udeležili revije pevskih zborov v dvorani Union, nastop je bil suveren in dober, vendar smo vadili še dalje in dalje. Strokovna ocenjevalka ga. Danica Pirečnik nam je dala še zadnje napotke pred tekmovanjem, ki smo jih pridno upoštevali.

Končno je nastopil 18. 5. in s tem regijsko tekmovanje izbranih otroških in mladinskih pevskih zborov Štajerske in Pomurja. Nekaj treme je seveda bilo prisotne na gimnaziji Ptuj, kjer je tekmovanje potekalo, vendar ko smo stopili na oder je ta kar izpuhtela. Nastop je bil po mnenju publike zelo energičen in prepričljiv, strokovne ocenjevalke tekmovanja, Danica Pirečnik, skladateljica Tadeja Vulc in Anka Jazbec so MPZ OŠ Fram dodelile zlato priznanje.

Vsem pevcem iskreno čestitam za ves trud, delo in uspeh. Najlepša hvala korepetitorki učiteljici Tadeji Antončič in vsem učiteljicam in učitelju, ki so nas spremljali na tekmovanje, revijo, intenzivne vaje. Hvala pa tudi vam dragi starši vso podporo in celotni OŠ Fram za razumevanje iz spodbudo.

Dostopnost