Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Toplejši februar je poskrbel, da smo lahko več časa preživeli na prostem. Za ptičke smo z učenci 4. in 5. razreda izdelali ptičje krmilnice in jih namestili na drevesa in grmovja v okolici šole. Na počitniških delavnicah smo v sodelovanju s skavti zakurili ogenj in na njem pekli jabolka, tvist (hrenovke v testu) in krompir v žerjavici. Palice za pečenje smo si poiskali v bližnjem gozdu in jih seveda odžagali sami. Pečenje je bilo zabavno. Hrenovke so bile različnih odtenkov od rjave do črne, vendar so bile kljub temu slastne, saj smo si jih pripravili sami. Ob ognju smo se igrali igre in napihovali ogromne milne mehurčke iz milnice, ki smo jo pripravili nekaj dni prej z učenci 2. razreda.

Pod spretnimi prsti učencev so na delavnici izdelovanja iz gline nastale lične sklede, ki bodo krasile domove učencev. Učenci so pri packanju z glino zelo uživali, zato bomo delavnico še ponovili. Ker smo ekološko ozaveščeni, smo se preizkusili v izdelovanju domačega pralnega praška. Po enostavnem receptu smo ga hitro pripravili. Ker smo dodali premalo vode, se je preveč zgostil. Kar pa ni nič hudega. Enostavno dodamo vodo in ga dobro premešamo. Učinkovitost pralnega praška so učenci preverili doma.

Med zanimivejšimi delavnici je še vedno Gozdni laboratorij. Tokrat smo izdelali raketo iz odpadne embalaže in jo s pomočjo kemijske reakcije med citronko in sodo bikarbono izstrelili na dvorišču pred šolo. Izstrelitev je bila uspešna in izjemno atraktivna.

Na delavnici Mmm, diši smo pripravljali hrenovke in sendviče v obliki žabic ter spoznavali zdravilne učinke zelišč. Ob ponedeljkih zjutraj smo se družili v telovadnici, kjer se preizkušamo v vztrajnosti in moči na plezali steni.

V mesecu marcu pričakujemo zanimiv obisk in sicer bomo ob razstavi o netopirjih imeli krajše predavanje o življenju netopirjev, kjer si dobo učenci lahko pobližje ogledali netopirja. Vsak učenec si bo lahko tudi izdelal svojega netopirja.

Dostopnost