Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Mesec januar nas je obdaril s snežno odejo in tako smo lahko začeli z zimskimi radostmi na snegu. Z učenci 1. razreda smo se sankali na bližnjem hribu, kotalili ogromne kepe snega in se igrali igre v vlog v snežni utrdbi. Na pravljično sneženi dan smo lahko opazovali snežinke, ki so se bežno ustavile na naših kapah, rokavicah. Da bi jih bolje videli smo jih opazovali tudi s pomočjo povečevalnega stekla. Ugotovili smo, da je vsaka prav posebno lepa. Odkrivali smo lepote zaledenelega Framskega potoka.
Učenci 4. in 5. razreda so se igrali Eko tovarno, nekateri so trgali, drugi miksali in tretji zajemali zmes na sito. Tako smo iz starega časopisnega papirja izdelali recikliran papir in pisemske ovojnice. Fantom je bilo najbolj zabavno mešati z mešalnikom in dekletom »packati« po narejeni zmesi.
V telovadnici smo plezali po plezalni steni in »pisali« besede iz človeških črk. Pri »pisanju« črk je bilo obilo smeha in zabave.
Kot pravi kuharski mojstri smo pripravljali sladice, sadne krožnike in smootije ter pekli palačinke. Še posebej dobro so se izkazali učenci 7. razreda pri peki slastnih palačink. Nekateri potrebujejo še malo prakse, drugi že znajo obračati palačinke kar v zraku.
Pri bralnih uricah smo prebirali zabavne zgodbe in pravljice ter so o njih pogovorili. Učenci 4. razreda so jih z zanimanjem poslušali in z veseljem prebrali kakšen odlomek.
Gozdni laboratorij je med zanimivejšimi aktivnosti projekta in hkrati najbolj obiskana. Preizkusili smo katere snovi se mešajo in katere ne, ugotavljali kemijske reakcije sode bikarbone in kisa ter se seznanili s fizikalnimi zakonitostim kroženja.

Natalija Ferk

Dostopnost