Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

Vabimo Vas na predstavo z naslovom Žalujoči ostali v izvedbi gledališke skupine KUD Rače.
Predstava bo v petek, 27. 1. 2017 ob 18.00 v dvorani DTV Partizan v Framu.
Vabljeni, da se nasmejite in razvedrite ob zaključku delovnega tedna in s svojim prostovoljnim prispevkom prispevate za potrebe dejavnosti učencev OŠ Fram.

Vabi UO šolskega sklada OŠ Fram.

Zgodba:
Godi se kadarkoli in kjerkoli. Na videz gre za pošteno in uglajeno družino, ki iskreno žaluje za svojim sorodnikom. Kaj kmalu se pokaže, da žalujejo zgolj iz preračunljivosti, saj vsak izmed njih računa na zajeten del bogate zapuščine.
Veseloigra opisuje navidezno idealno podobo ubranosti v družinskih odnosih, ki pa jo zaprti testament pokojnega strica, v katerem je zapisana njegova poslednja volja spravi iz ravnotežja. Pred nami se razgali vsa zlaganost sočutnih sorodstvenih vezi, ki jo njihov pohlep v tragikomičnem koncu pokaže v vsej goloti. Glavni protagonisti igre odlično kažejo tiste lastnosti in medsebojne odnose med sorodniki, ki pridejo do izraza ob možnosti pridobitve materialne koristi. Na dan pride hinavščina, pohlep, sprenevedanje, laž in še kakšna človeška slabost, ki skrha moralno kredibilnost večine dramskih oseb ter razmerja med njimi prikaže v precej drugačni luči.

Dostopnost