TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK in DAN SLOVENSKE HRANE
PETEK, 20.11.2015, 1. ŠOLSKA URA
NAMEN PROJEKTA: IZOBRAŽEVATI, OBVEŠČATI IN OZAVEŠČATI otroke in učence o:
- pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
- pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil – kruh, maslo, mleko, med, jabolko – slovenskega porekla,
- pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva,
- pravilnem ravnanju z odpadki – čim manj odpadkov,
- zdrav način življenja vključno z gibanjem.
IZVEDBA PROJEKTA:
- URA, od 8.20 do 9.05 – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.
- Učenci 1. – 4. razreda imajo zajtrk v jedilnici ob 8.20.
- Učenci 5. – 9. razreda imajo zajtrk v jedilnici ob 8.40.
- Učenci si pripravijo serviete in kulturno zaužijejo živila.
- V okviru tehniškega dneva se z učenci pogovorimo o izvoru, pridelavi in predelavi živil vključenih v tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo jih spoznali na naravoslovnem dnevu – Zdrava prehrana.
- Ta dan je tudi DAN SLOVENSKE HRANE.
- Malica bo za učence 1. – 4. razreda od 10.00 – 10.15,
za učence 5. – 9. razreda od 11.00 do 11.10 v učilnicah – reditelji prinesejo malico v razred.
Nekaj povezav za dodatne informacije o projektu:
Tradicionalni slovenski zajtrk