02 630 01 60 tajnistvo@osfram.si

LEPE POČITNICE VAM ŽELIMO!

V tajništvu šole bomo znova dosegljivi po 25. 7. 2022, v kolikor nas potrebujete prej, pišite na elektronski naslov tajništva ali vodstva šole.

Vidimo se spet v četrtek, 1. 9. 2022!

Kolektiv OŠ Fram

Učni čebelnjak

Čebelarsko društvo Rače, ki je bilo uspešno na Javnem razpisu Prva čebela 2022 Čebelarske zveze Slovenije in PRVE osebna zavarovalnica Ljubljana ter s tem dobilo Učni čebelnjak, je danes, 27. junija 2022, opravilo pomembno formalnost: na Učni čebelnjak smo namestili številko čebelnjaka.

Več o pomembni pridobitvi si lahko preberete v prilogi.

Čebelarsko društvo Rače

Županove petice 2022

Zaključek osnovnega šolanja je pomemben dogodek v življenju. Po predaji ključa, valeti, slovesu od
učencev nižjih razredov, učiteljev in drugih zaposlenih sledi v času praznovanja občinskega praznika
še podelitev županovih petic v Račah. To je zelo lep dogodek, za katerega se splača potruditi. Letos
smo imeli na naši šoli kar 9 učencev, ki so bili vsa leta šolanja odlični in dosegali tudi visoka mesta na
različnih tekmovanjih. To so Ana Burulič, Klara Ločičnik, Eneja Zavec Blažič, Katja Žgank, Lana
Sagadin, Tara Medved, Denis Brumen, Jošt Gradišnik in Žan Repnik.

Iskrene čestitke in vse dobro v življenju.

 

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo

V petek, 17. 6. 2022 je bilo v Europarku 2. polfinale osme sezone projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
 V zraku se že čuti, da je konec šolskega leta pred vrati, zato je bilo v Europarku še posebej veselo. Talentirane mlade pevce in njihove zveste navijače je z  nastopom razveselil glasbeni gost Sebastian.

Skladbe, ki so jih zapeli otroci, so bile predvajane na radiu, nastope pa ste lahko spremljali prek družbenih omrežjih Facebook in Youtube Radia Ptuj in Radia Celje. 

OŠ Fram sta odlično zastopali Taja Maver s skladbo Ledena iz nižje kategorije in Ajda Lah s skladbo Ob kavi. Rezultati o uvrstitvi v finale bodo znani predvidoma v prvi polovici julija. Držimo pesti in iskrene čestitke za nastop.  
Dora Ožvald

Sadili smo virtualna drevesa

Bodi sprememba je osnovno vodilo zavedanja, da se spremembe začnejo najprej v nas samih. Ob mesecu čebel je pomembno  zavedanje o pomenu opraševalcev, ne le čebel, temveč tudi čmrljev, metuljev in muh, ki so odgovorni kar za 75 odstotkov pridelane hrane.

Zlasti pomembno je pogozdovanje na degradiranih območjih sveta, kjer je človek, zaradi potrebe po gradbenem materialu, kurjavi in bivalnem prostoru, izsekal gozdove in popolnoma porušil naravno ravnotežje. Zato smo sodelovali v spletni akciji HELP A BEE. PLANET A TREE.

Sadili smo svoja virtualna drevesa. Učenci od 6. do 9 razreda so posadili več kot 200 virtualnih dreves. Zlasti osmošolci poznajo problematiko nekontroliranega izsekavanja Podjetji Medex in Treecelet bosta zasadili 10.000 medovitih dreves v naravi v Tanzaniji.

Vsako drevo šteje.

Tanja Ajd Krampl

Izmenjava v Malagi

Med 28. 5. in 4. 6. 2022 so se trije učitelji in štiri učenke naše šole v sklopu Erasmus+ projekta Thank you for the music udeležili mednarodne izmenjave v španski Malagi. Tam so učenci na koncertu peli po tri pesmi iz vsake partnerske države (poleg naše šole so bile zastopane še šole iz Italije, Nemčije in Španije), učitelji pa so glasbo izvajali v živo.

več…

Raziskovalne naloge v šolskem letu 2021/22

Izredno ponosni smo, da se lahko v letošnjem šolskem letu pohvalimo s kar tremi raziskovalnimi nalogami. Leto je bilo drugačno tudi zato, ker smo ustvarili tim, ki je že od začetka šolskega leta soustvarjal in nagovarjal učence, da so lahko pri svojem delu še bolj uspešni. V ta namen smo medse povabili tudi dva zunanja mentorja, strokovnjaka (Aleša Mavra in Mirana Lavriča), ki sta učencem podrobno predstavila delo z viri in postavljanje raziskovalnih vprašanj ter hipotez. Za dobro raziskovalno nalogo je to vsekakor zelo pomembno.

več…

Mala odbojka

V petek, 20. 5. 2022 je bilo na osnovni šoli Hoče odigrano področno finale v mali odbojki za učenke. Učenke naše šole so z zmago in porazom osvojile odlično 2. mesto. Šolo so zastopale: Maša Frešer, Zala Badrov, Neža Kordež, Nina Mironov, Taja Lešnik, Ana Repnik, Špela Repnik, Ajda Lah, Ema Stefanov in Nina Lešnik. Deklicam iskreno čestitamo in jim želimo veliko športnih uspehov v prihodnje.

Mentor: Črtomir Gojkovič

Prireditev projekta POGUM

Vabimo vas na prireditev, ki se bo odvijala v četrtek, 26. 5. 2022, s pričetkom ob 18. uri, v DTV Partizan Fram. Z nami bodo zanimivi gostje.

VABILO

Tim projekta POGUM in kolektiv OŠ Fram

katalognip1617

sss2016

Kulturna šola

KUlturna_sola_splet

Projekt dediščina

dediscina

Zdrava šola

zdrava_sola_logo

Planetu prijazna šola

zemlja

Popestrimo šolo

znaka1

Inovativna pedagogika

POGUM

Erasmus +

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Dostopnost