Skoči na glavno vsebino
02 630 01 60; 041/673-541 tajnistvo@osfram.si

17. 5. 2023, na mednarodni dan otroških telefonov, TOM telefon® nadaljuje vseslovensko akcijo »Tom potuje, otroke obiskuje«, v kateri je lansko leto sodelovalo 193 osnovnih šol. V akciji bo letos sodelovala tudi naša šola.

TOM nahrbtnik bo na naši šoli gostoval 14 dni (med 17. in 31. 5.2023) in vas opominjal, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirate TOM telefon vsakič, ko imate vprašanje ali potrebujete  pogovor. Prav tako bi vam z akcijo radi sporočili, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor.

TOM je telefon za otroke in mladostnike, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Ustanovljen je bil leta 1990 na pobudo Komisije za otrokove pravice pri ZPMS. Pet let kasneje je bila vzpostavljena nacionalna mreža, ki povezuje okoli 200 usposobljenih svetovalcev. Mrežo sestavlja 9 svetovalnih skupin v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Slovenskih Konjicah, Velenju, Krškem, Idriji, Ajdovščini in Tolminu.

V prvi vrsti je TOM nastal kot čustvena opora otrokom in mladim, ki se v procesu odraščanja srečujejo z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Na ta način želimo mlade vzpodbuditi k razvijanju samozavesti in komunikacijskih spretnosti ter jih pripraviti na samostojno reševanje konfliktnih situacij.

Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111, nam pišejo na tom@zpms.si ali na obrazec oziroma  klepetajo z nami na s klikom na modri gumb desno spodaj.

Andreja Štavbe Mušič

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]
[/et_pb_section]
Dostopnost